Γιατί πρέπει να Κάνεις το Website σου Mobile Friendly;

features
50 απαραίτητες λειτουργίες για ιστοσελίδες μικρών επιχειρήσεων (Infographic)
13 July 2017
why-a-blog
Γιατί Χρειάζεσαι ένα Εταιρικό Blog
3 October 2017
Show all

Γιατί πρέπει να Κάνεις το Website σου Mobile Friendly;

mobile-friendly-website

Η Google δίνει προτεραιότητα σε mobile friendly ιστότοπους σε σχέση με εκείνους που δεν είναι φιλικοί προς κινητά στα αποτελέσματα αναζήτησης για κινητά. Εάν έχεις μια mobile friendly ιστοσελίδα τότε έχεις αποκτήσει ένα προβάδισμα έναντι των ανταγωνιστών σου, μιας και η ιστοσελίδα σου θα έχει καλύτερο ranking στα οργανικά αποτελέσματα.

Οι χρήστες του διαδικτύου, δηλαδή οι δυνητικοί και υφιστάμενοι πελάτες σου, χρησιμοποιούν κινητές συσκευές για να ψάξουν πληροφορίες, προϊόντα και υπηρεσίες περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Αν δεν έχεις βελτιστοποιήσει την ιστοσελίδα σου για κινητά τότε δε μπορείς να τους προσφέρεις την εμπειρία που αναμένουν.

Μπορείς να προσεγγίσεις περισσότερους πελάτεςπιο γρήγορα. Κάνοντας την ιστοσελίδα σου φιλική προς τα κινητά, ανοίγεις ένα παράθυρο από το οποίο θα έρχονται πελάτες που εκτελούν αναζητήσεις από κινητά τηλέφωνα.

Θα κερδίσεις νέους πελάτες. Εάν οι επισκέπτες της ιστοσελίδας σου έχουν εύκολη πρόσβαση στην ιστοσελίδα σου μέσα από κινητές συσκευές θα είναι ευτυχισμένοι διότι πολύ απλά θα έχουν βρει αυτό που ψάχνουν εύκολα και γρήγορα. Οι ευτυχείς πελάτες θα επιστρέψουν στον ιστότοπό σου ενώ οι δυστυχισμένοι πελάτες θα κάνουν το αντίθετο.

Η Google θέλει να το κάνεις και προφανώς έχει τους λόγους της. Ο νούμερο ένα λόγος που το θέλει αυτό είναι διότι όλοι έχουν smartphones τα οποία χρησιμοποιούν ασταμάτητα για να κάνουν αναζητήσεις στο διαδίκτυο. Σκέψου ότι τo 50% των αναζητήσεων παγκοσμίως γίνεται από mobile συσκευές.

Ενισχύεις τη φήμη της επιχείρησής σου. Οι χρήστες του διαδικτύου θα λάβουν σοβαρά υπόψη τους έναν ιστότοπο με τον οποίο έχουν μια καλή εμπειρία πλοήγησης από κινητά και πολύ πιθανό να συστήσουν τον ιστότοπό σου και σε άλλους. Μια mobile friendly ιστοσελίδα έχει 50% μεγαλύτερο engagement από τους καταναλωτές.

Μειώνεις τις απώλειες δυνητικών πελάτων. Μπορεί να προσφέρεις τα πιο πρωτοποριακά προϊόντα ή τις πιο καινοτόμες υπηρεσίες αλλά αν ο ιστότοπός σου, ο οποίος είναι η πλατφόρμα που εκφράζει το ίδιο σου το brand, δεν είναι συμβατός με κινητές συσκευές τότε είναι σχεδόν σίγουρο ότι χάνεις πελάτες και αυτό είναι κάτι που σίγουρα δε θα ήθελες να συμβεί.

Πυροδοτείς Offline οφέλη για την επιχείρησή σου. Δίνοντας πρόσβαση στους χρήστες του διαδικτύου στη mobile ιστοσελίδα σου μπορείς να εκμεταλλευτείς τη δυνατότητα των clicktocall και την πλοήγηση στους χάρτες. Δίνεις στους χρήστες δηλαδή, εκτός από μια μοναδική εμπειρία πλοήγησης και την ευκαιρία να σε καλέσουν άμεσα αλλά και να επισκεφτούν το φυσικό σου κατάστημα κάνοντας απλά μια αναζήτηση στο διαδίκτυο.

Κάνε τώρα την ιστοσελίδα σου mobile friendly!!  Επικοινώνησε μαζί μας εδώ.

Comments are closed.