Υποχρεωτικό το SSL από τον Ιανουάριο του 2017 ανακοίνωσε η Google, το δικό σου site είναι έτοιμο;

web-hosting-banner
Προσφορά: Hosting από 4€/μήνα με unlimited Traffic & Bandwidth και δώρο η μεταφορά του site σας
13 September 2016
Επειδή η δημιουργία μόνο μιας σελίδας δεν αρκεί.
27 September 2016
Show all

Υποχρεωτικό το SSL από τον Ιανουάριο του 2017 ανακοίνωσε η Google, το δικό σου site είναι έτοιμο;

sslimage-sitegeek

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Google την οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ https://security.googleblog.com/2016/09/moving-towards-more-secure-web.html από τον Ιανουάριο του 2017 όσα domains δεν έχουν SSL θα «τιμωρούνται» με την εμφάνιση της ένδειξης “Not secure” σε όσους χρήστες χρησιμοποιούν τον Chrome Browser, δηλαδή στην πλειοψηφία πλέον των χρηστών του ίντερνετ.

blog image 2

πηγή: https://security.googleblog.com/2016/09/moving-towards-more-secure-web.html

Ήδη η Google εδώ και αρκετά χρόνια ευνοεί τις ιστοσελίδες που έχουν πιστοποιητικό SSL στην κατάταξη των αποτελεσμάτων αναζήτησης. Από τις αρχές του 2017 όμως όπως ανακοίνωσε αυτό θα γίνει πλέον πιο έντονο καθώς ο χαρακτηρισμός από την Google μιας ιστοσελίδας ως μη ασφαλούς θα έχει πολύ περισσότερες αρνητικές συνέπειες στην κατάταξη της στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά;

Πολλές ιστοσελίδες εξαρτούνται από την Google για την αύξηση και διατήρηση της επισκεψιμότητάς τους. Για αυτές τις ιστοσελίδες κρίνεται απαραίτητο η διασφάλιση του domain τους με την εγκατάσταση ενός πιστοποιητικού SSL. Επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ για την αγορά και εγκατάσταση ενός πιστοποιητικού SSL που να ταιριάζει στις ανάγκες σας.

 

 Τι σημαίνει το ακρωνύμιο SSL;

SSL είναι τo ακρωνύμιο για τις λέξεις Secure Socket Layers. Αλλιώς γνωστό και ως Ηλεκτρονικό Πιστοποιητικό, το πρωτόκολλο SSL δημιουργεί μια ασφαλή σύνδεση μεταξύ της εκάστοτε ιστοσελίδας και του φυλλομετρητή (browser) του χρήστη. Τα SSL πιστοποιητικά εξασφαλίζουν την ασφαλή ανταλλαγή δεδομένων ανάμεσα στις δύο πλευρές, αποτρέποντας κακόβουλους χρήστες από την υποκλοπή δεδομένων.

 

Πώς καταλαβαίνω ότι η σελίδα χρησιμοποιεί SSL;

Πάντα, όταν επισκεπτόμαστε μια ιστοσελίδα που χρησιμοποιεί SSL certificate, υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία, που αποδεικνύουν ότι βρισκόμαστε υπό ασφαλή σύνδεση. Κάποια από αυτά είναι ένα μικρό εικονίδιο με λουκέτο, το πρόθεμα https  που εμφανίζεται μπροστά από την διεύθυνση της ιστοσελίδας, καθώς και το σύμβολο της εταιρίας η οποία παρέχει το πιστοποιητικό και εγγυάται την ασφαλή ανταλλαγή δεδομένων αλλά και την ταυτότητα της ιστοσελίδας.

 

Επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ για την αγορά και εγκατάσταση ενός πιστοποιητικού SSL που να ταιριάζει στις ανάγκες σας.

Comments are closed.